Zkontrolovat znovu / Check again

Pokud se Vám tato hláška stále zobrazuje zkuste zmáčknout F5.
If you still see this message, try to press F5.
CZE ENG
Dnes je 3 září 2010, Bronislav

Forum

Kupte si VIP

jak lakovat ???

Strana:     <<< || Předchozí || Další || >>>
male  Baumhacker 19.8.2008 22:38

Newbie (1 level)

Příspěvků za den: 3
Bodů v lize: 100
Město: Hradec Králové
Věk: 15
Czech Republic
v mini tuningu sem zacatecnik tak se chci zeptat jak mám spravne nastríkat barvu na auto a jestli se ma původni barva ma seskrabat? a jakspravne nastrikat na auto :hmm:

http://www.typostudio.cz ---Grafické studio: vizitky, knížky, návody, kalendáře,atd...
http://www.baumhacker.blog.cz --- Moje stránka

http://www.youtube.com/watch?v=F4ZrQBoqXbA&feature=related hustý video

Neobux.com

male  SEWAS 19.8.2008 22:47

Moderátor (1 level)

fake police & nark
Příspěvků za den: 6
Bodů v lize: 160
Město: Děčín
Věk: 16
Czech Republic
Chleba
Skus temperky :cheh:

Ty vole bud pis normalne nebo vubec heled Baumhacker ja v tom nejsem zadnej borec ale kup si jemnej smirgl vybrus lak pak kit zalad nerovnosti vybrus ho do hladka potom nastrikej zakladni barvu a pak uz konecnou nebo vice vrstev je to na tobe ale nevim sprejem je to asi nejjednodusi ale musis umnet ja osobne bych volil air brushku

Obrázek nelze zobrazit. (Zkuste kliknout)
X:Fotky luxusní, je to nějaký podezřele moc lesklý, čím to voskuješ?:)
Y:photoshopem :D
VETERAN of PaceVT

male  Baumhacker 19.8.2008 22:48

Newbie (1 level)

Příspěvků za den: 3
Město: Hradec Králové
Czech Republic
Chleba
Skus temperky :cheh:

pls nedelat si z toho prdel :cry:

http://www.typostudio.cz ---Grafické studio: vizitky, knížky, návody, kalendáře,atd...
http://www.baumhacker.blog.cz --- Moje stránka

http://www.youtube.com/watch?v=F4ZrQBoqXbA&feature=related hustý video

male  DaWe 24.8.2008 11:44

Newbie (1 level)

Příspěvků za den: 0
Město: Kamenice
Czech Republic
No tak nějaký ty skušenosti mám,zdrsni,nebo lépe odstraň původní lak,vyhlaď to jemnym smirklovym papírem nejlépe 2000,pak nanes plnič z výšky cca 15-30cm,nech schnout 2 hodiny,potom vem zase smirkl 2000 a bruš to pod vodou dohladka,prostě namoč auto,a bruš a až to bude hladký..utři vodu ručníkem,nech schnout a až důkladně uschne,to je cca hodinka,tak můžeš nanést lak,zase zhruba z 15-30cm..Pokud nepřekryl lak celou karoserii,nestříkej zbytečně zblízka,nech zaschnout 5 minut a nanes další vrstvu..A jestli chceš dosáhnout většího lesku,po třičtvrtě hodince nanes bezbarvý lak :wink:
To je asi vše a mělo by to vypadat zhruba takhle ( pro některé,ano je to můj Beetle :good: ):

Editovano:
male  Fox 24.8.2008 11:49

Newbie (1 level)

Příspěvků za den: 1
Město: Brno
Věk: 21
Czech Republic
Obrus původní barvu,odmasti,zakytuj,vybrus,očisty nastříkej základem a pak barvou,radši stříkej zezačátku než to budeš mít v oku lehčí vrstvy než moc aby to teklo,jinak nevím jak bych ti to už popsal :wink:

male  Dančic 24.8.2008 12:18

Newbie (1 level)

Sponzor
Příspěvků za den: 4
Bodů v lize: 182
Město: Valašsko
Věk: 16
Czech Republic
s tou původní barvou - radši sundat, protože nevíš čím to je nastříkané, aby se ti to nepohádalo :wink:

největší anarchie dnešní doby je nemít Facebook

VETERAN OF PACEVT

Kreslit bez perovky je zábavnější, časově náročnější... Škoda jen, že to lidé nedokáží ocenit, to mě docela dost mrzí

male  Johndie 24.8.2008 12:31

Newbie (1 level)

Věk: 19
Czech Republic
určitě původní sundat, když stříkáš lak tak si kup všechny spreje nebo barvy od stejné značky a stejného typu, nejčastěji akryly...jinak na odstranění původní barvy je nejlepší louh (hydroxid sodný), seženeš ho v drogeriích, já jsem ho měl jako krystalky, rozpustíš ve vodě, hodíš do toho auto tak na dva dny a pak to obrousíš nebo zeškrábeš, jde to lehce...před nastříkáním nové barvy povrch vytmel stříkacím tmelem nebo základovou barvou, ta ti odhalí nerovnosti na poovrchu, takže víš kde máš brousit, je dobré to ještě vyleštit nějakým hadříkem...potom nastříkáš barvu, ale pozor, dělej tenké vrstvy, nech to pár minut zaschnout a udělej další rstvu ale zase jen tenkou a tak dokola dokud to nebude krásný:D pak to nech zaschnout tak den a přestříkej zase stejným způsobem bezbarvým lakem, ten ti dodá lesk a ochrání trochu i barvu

male  invisible 24.8.2008 13:06

Newbie (1 level)

Věk: 22
Czech Republic
pokud je to kovový model by bylo dobré barvu sundat dá se to když model ponoříš přes noc do ředidla c 6000 (aceton), barva se naleptá a normálne jí sundáš drátěnkou na nádobí (jemnou) ať neuděláš ryhy do kovu.je to asi nejvhodnější kvůli detajlům karoserie jako jsou spáry a pod. a nebo brusný papír na vodní broušení asi P800. Poté karoserii pořádně vysuš a nastříkej sprejem se základní barvou (tzv. plnič) ten nech zascnout na slunci asi tak hoďku dvě. ten přebrus P800 (pod vodou) a pořádně vysuš zbytky vody (aby při nástřiku nestalo že se ti voda odněkud vyteče) a nátěr se zkazil.

stříkání: můžeš opět použít sprej ale lepší způsob je stříkcí pistole. pokud to bude normální barva nemusíš jí stříkat lakem POZOR když to bude metalíza tak budeš muset aby měla nějaký lesk. ,,sperj používej podle návodu" mezi nástřikem barvou a lakem nech tak 15min odvětrat ať se ti nezničí nátěr

PŘED NÁSTŘIKEM POŘÁDNĚ ODMASTI (LIHEM.TECHNICKÝM BENZÍNEM doporučuji) kvůli mastnotě :pst:

při práci na karoseri mněj vždy čisté ruce

jinak kdybys mněl ještě nějaký dotaz ohledně barvy a pod tak se ozvi jsem totiž vyučený lakyrník.

Génius je člověk, který na určitou věc přijde dřív, než obyčejný člověk přijde na to, že na to nikdy nepřijde.

http://www.pacevt.com/.../vt
http://s14.bitefight.cz/c.php?uid=69379

Obrázek nelze zobrazit. (Zkuste kliknout)Obrázek nelze zobrazit. (Zkuste kliknout)

male  DaWe 24.8.2008 13:51

Newbie (1 level)

Město: Kamenice
Czech Republic
Johndie
určitě původní sundat, když stříkáš lak tak si kup všechny spreje nebo barvy od stejné značky a stejného typu, nejčastěji akryly...jinak na odstranění původní barvy je nejlepší louh (hydroxid sodný), seženeš ho v drogeriích, já jsem ho měl jako krystalky, rozpustíš ve vodě, hodíš do toho auto tak na dva dny a pak to obrousíš nebo zeškrábeš, jde to lehce...před nastříkáním nové barvy povrch vytmel stříkacím tmelem nebo základovou barvou, ta ti odhalí nerovnosti na poovrchu, takže víš kde máš brousit, je dobré to ještě vyleštit nějakým hadříkem...potom nastříkáš barvu, ale pozor, dělej tenké vrstvy, nech to pár minut zaschnout a udělej další rstvu ale zase jen tenkou a tak dokola dokud to nebude krásný:D pak to nech zaschnout tak den a přestříkej zase stejným způsobem bezbarvým lakem, ten ti dodá lesk a ochrání trochu i barvu

Vytmel stříkacim tmelem..To je blbost jak to muzes vytmelit dyz to je sprej :smich:
Myslel si nastříkej stříkacím tmelem,alá plničem..

male  domin92 24.8.2008 13:59

Newbie (1 level)

Věk: 18
Czech Republic
Nikde jsem to tu nevidel, tak snad sem to neprehlidl :smich: Nemusis to brousit na mokro..muzes pouzit i takovou dratenku(ale taky ve vode brousit)...nepamatuju si jak se to jmenuje, ale urcite to poznas...takovy tvrdy hadr nebo jak bych to popsal....a s tim brousenim....kup si smirek primo do vody.Jeden stoji kolem 10 ,- a potom odmastit.Nebrousi se pod vodou jak tady myslim nekdo psal, ale smirek i povrch musi byt mokry...nesmis skrabat, ale to poznas, ze to jde vice ztuha.Na odmasteni pouzivam ostranovac silikonu nebo toluen,ale ten nesezenes(jedine s zivnostakem myslim)....snad sem ti trcohu pomohl

Strana:     <<< || Předchozí || Další || >>>

© 2005-2010  PaceVT.com || pacevt@pacevt.com || by PaceVT Group || RSS || Nahoru

REKLAMY

NAŠE IKONKA

www.PaceVT.com
HTML kód